Home Shëndetësi Spondiliatroza

Spondiliatroza

Si të evitojmë dhimbjet
Çdo mëngjes duhet të bëni të paktën 15 minuta ushtrime për muskujt e qafës.
Duhet të bëni në darkë dush me temperaturë mesatare.
Duhet të evitoni stresin dhe dëgjimin e televizorit me zë të lartë.
Pirja e çajrave të ndryshëm, veçanërisht me mente, bën mirë për sëmundjen.
Ecja, shëtitjet pasditeve ndihmojnë për një gjumë më të mirë.
Zgjedhja e dyshekut, e jastëkut duhet të jetë e kujdesshme, në mënyrë që ato të përshtaten me masën e qafës.
Kurimi i sëmundjes ka për bazë kortizonin.
Për të hequr dhimbjen nuk duhet të pini asnjëherë paracetamol dhe aspirina.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...