Home Këshilla të ndryshme Sporti gjatë verës ul stresin dhe kilogramët e tepërt!

Sporti gjatë verës ul stresin dhe kilogramët e tepërt!

Vera na fton të qëndrojmë shumë kohë në ajër të hapur dhe është mënyra më e mirë për të shëruar trupin por edhe për mendjen tonë.

Në fund të fundit veprimtaria fizike ul stresin dhe kthen buzëqeshjen.

Romakët e lashtë e dinin shumë mirë: mendja e shëndoshë, në trup të shëndoshë.

Mos harroni aktiviteti duhet të jetë i rregullt dhe të përfshihemi me kënaqësi.Kjo nuk është një risi, por edhe studiuesit e garantojnë sporti ka shumë efekte të dobishme qoftë në nivelin fizik, emocional por dhe psikologjik.

Në të vërtetë, gjatë aktivitetit fizik truri cliron endorfinë, mënyra më e mirë për të luftuar ankthin dhe stresin, për të dhënë një humor të mirë dhe për të vepruar si imunostimulues. Për më tepër, mund të luftojë edhe depresionin.

Kur ushtrojmë aktivitet fizik muskujt theksohen, fryma bëhet më e thellë dhe e përshpejtuar: kjo falë efekteve të lëvizjes, sepse qarkullimi i gjakut përmirësohet.

Avantazhi më i rëndësishëm është se sporti na ndan mendërisht nga problemet dhe stresi i ditës, si dhe na lejon që të mbajmë nën kontroll zemërimin dhe tensionin.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Kujdes! Përdorimi i telefonit në tualet rrit rrezikun e prekjes nga koronavirusi

Sipas një studimi nga agjencia e marketingut Jellybean, të paktën 54% prej nesh marrin telefonat tanë celularë në tualet dhe luajmë me ta. Shkencëtarët aktualisht besojnë se COVID-19 mund të mbijetojë për nëntë orë ose më shumë në sipërfaqe të forta si plastike, metal, ose xhami i ekranit të telefonit tuaj celular.  Ndërsa numri i rasteve të infeksioneve koronavirus kalon...