Home Këshilla të ndryshme Si të pushojmë lemzenë

Si të pushojmë lemzenë

Si të pushojmë lemzenëLemza shkaktohet nga shtrëngimi i diafragmës, respektivisht nga ngacmimi nervit frenik.

Mund te paraqitet si reaksion ne ngrënie te shpejte, ne konsumim ne lëngjeve te ftohta dhe ushqimeve djegëse, mirëpo mund te paraqitet edhe si pasoje e shqetësimit apo stresit.

Lemza nuk është e rrezikshme mirëpo nëse zgjate disa ore atëherë duhet te lajmëroheni te mjeku.

Kur ju paraqitet lemza, provoni disa nga metodat tradicionale për ta ndalur atë. Këto janë konsumimi i ujit, i sheqerit, mendoni ne diçka tjetër dhe mos mendoni ne lemzën.

Ekspertet propozojnë te provoni te merrni fryme shpejte dhe ne këtë mënyre do te relaksohet diafragma.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...