Home Shëndetësi Steriliteti dhe aborti tek femrat, zbulohet shkaktari

Steriliteti dhe aborti tek femrat, zbulohet shkaktari

Sipas statistikave, nje ne gjashte gra ka veshtiresi ne mbetjen shtatzane, dhe ne shumicen e rasteve shkaktari nuk eshte e mundur te identifikohet.

Nje grup shkencetaresh ne Warwick University, nen udheheqejen e Imperial College ne Londer, kane mundur te vecojne nje enzime e cila sipas tyre luan rolin e nje nderpreresi biologjik.

Kjo molekule, thone ata, duhet te jete ne sasira teper te percaktuara dhe adekuate ne indin e nje gruaje, pasi ne rastet kur ajo eshte me me shumice se sa duhet, kemi si pasoje strilitetin dhe ne rastin kur eshte ne sasi me te ulta, atehere kemi abortin.

Skuadra e Jan Bronsen ka izoluar nga indet e mitres se nje gruaje me probleme te tilla molekulen SGK1, dhe eksperimentin e kane zhvilluar me tej tek minjte, duke mundur te arrijne ne perfundimet e mesiperme.

Ky zbulim mund te sherbeje ne te ardhmen si nje platforme e mire per zhvilliminn e metejshem te kurave te ketyre dy patologjive, si kunder sterilitetit, ashtu edhe kunder abortit./ikub/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ushqimet më të mira kundër celulitit

Celuliti është akumulimi i tepërt dhe i parregullt i yndyrës nën lëkurë. Ai formohet në këmbë dhe merr dukjen si lëvozhgë portokalli. Celuliti është një problem që i intereson pjesës më të madhe të grave, që më shumë se sa nga shëndoshja e trupit, varet shumë nga stili i jetës dhe nga ushqimet që konsumojmë. Lajmi i mirë është që...