Home Këshilla të ndryshme Stresi dobësonë kujtesën

Stresi dobësonë kujtesën

Stresi dobësonë kujtesënNiseni për diçka në kuzhinë dhe harroni se për çfarë keni shkuar? Të gjitha këto ju tregojnë se me kujtesën tuaj nuk është në rregull dhe kjo falë stresit.

Sot nga njeriu kërkohet që të mbajë mend shumë, ndërsa stresi është gjithnjë e më i madh, kështu që nuk është për çudi që gjithnjë e më shumë persona kanë probleme me depresionin dhe ankthet.

Studiuesit thonë se pikërisht stresi është njëri nga shkaktarët më të mëdhenj të kujtesës së dobët. Është dëshmuar se ekspozimi i gjatë ndaj stresit rezulton me kujtesë më të dobët.

Edhe studimet e mëhershme kanë treguar se personat me nivel të lartë të kortizonit, i ashtuquajtur hormoni i stresit, kanë rezultate të dobëta në testet e kujtesës. Personat të cilët lëshohen në ekspozimin e vazhdueshëm të stresit gjatë një periudhe nga 3 deri 5-vjeçare me siguri se do të kenë probleme me kujtesën.

Mirëpo, lajmi i mirë është se kujtesa mund të kthehet. Studiuesit këshillojnë stimulimin e trurit në atë mënyrë që njeriu fillon të mësojë diçka të re. Në këtë mënyrë rriten aftësitë e trurit dhe i ndihmohet kujtesës. Parakushti për këtë është që para kësaj të relaksoheni, sepse nën stres asgjë nga kjo nuk do të jetë e dobishme.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...