Home Këshilla për Prindër Stresi në fëmijëri ndikon në keqësimin e shëndetit

Stresi në fëmijëri ndikon në keqësimin e shëndetit

Vështirësitë dhe stresi në fazat e hershme të jetës ndikojnë në keqësimin afatgjatë të shëndetit dhe vdekje të hershme, ka paralajmëruar një grup i psikologëve.

Siç njofton BBC-ja, një seri e studimeve sugjerojnë se stresi i fëmijërisë, i shkaktuar nga varfëria apo abuzimi, mund të çojë në sëmundje të zemrës, inflamacion dhe përshpejtim të plakjes së qelizave.

Asociacioni i psikologëve amerikanë ka njoftuar se eksperiencat e para “hedhin hije të gjatë” mbi shëndetin.

Një ekspert britanik ka deklaruar se gjithnjë e më shumë prova sugjerojnë ndikimin fizik të stresit në fëmijëri.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...