Home Këshilla të ndryshme Stresi në punë rrit shanset për sëmundjen e parkinsonit!

Stresi në punë rrit shanset për sëmundjen e parkinsonit!

Stresi në punë rrit rrezikun për sëmundjen e Parkinson vetëm tek meshkujt, ka treguar një studim i realizuar së fundmi.

Studimi suedez ka treguar se meshkujt në pozita tejet kërkuese, që punojnë nën presionin e kohës dhe që ndjehen se nuk kanë kontroll rrezikojnë, më shumë që të preken nga kjo sëmundje.

Ndërsa tek gratë qëndron e kundërta. Në momentin që ato ndjejnë se kanë kontroll në pune, punojnë jashtë orarit edhe në shtëpi, gjë që shkakton stres.

Studimet paraprake kanë treguar se hormoni i stresit kortizol është më i lartë tek pacientët që vuajnë nga Parkinson, që bashkë me faktorët gjenetik janë prapa kësaj sëmundje.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...