Studimi: Mbi 5.5 milionë persona vdesin çdo vit nga ajri i ndotur

5Ajri i ndotur shkakton në botë të paktën 5.5 milionë viktima çdo vit.

Sipas studimit është arritur në përfundimin se mbi 5.5 milionë njerëz në të gjithë botën humbasin jetën për shkak të ajrit të ndotur çdo vit.

Në studim theksohet se vendet më problematike në botë janë Kina dhe India, ku në Pekin niveli i ndotjes arrin deri në 300 mikrogramë për metër kub.

Norma e pranueshme e ndotjes duhet të jetë nga 25­35 mikrogramë për metër kub.

Në Kinë, 1.6 milionë persona vdesin çdo vit si pasojë e komplikacioneve që shkaktohen nga ajri i ndotur, ndërkohë që në Indi, kjo shifër është afro 1.3 milionë.

KËSHILLA TË NGJASHME