Home Këshilla të ndryshme Studimi, si ndikon mbi trurin tymosja e kanabisit

Studimi, si ndikon mbi trurin tymosja e kanabisit

3Ka kohë që dihet se njerëzit të cilët fillojnë të pinë kanabis shpejtë mund të bëhen të varur.

Tani shkencëtarët kanë zbuluar pse: pirja e kanabisit për një kohë të gjatë shkatërron qarqe të caktuara në tru, duke çuar në nevojë për të pirë dhe varësi.

Ata kanë gjetur se një pjesë e trurit, përgjegjëse për varësi, u aktivizua më shumë kur njerëzit shikuan fotografi të kanabisit gjatë studimit të tyre.

Hulumtuesit thanë se kjo tregoi se njerëzit të cilët e pinë shpesh kanabisin, bëhen shpejtë të varur nga ai.

Përveç që shkakton probleme në jetën e njerëzve – si në familje dhe marrëdhënie – kanabisi shkakton varësi psikologjike. Kjo sugjeron se përdorimi i rregullt i kanabisit e ndryshon trurin, duke e dëmtuar atë dhe memorien e tij.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...