Home Shëndetësi Studimi: Viti i pare i marteses me pak i lumturi

Studimi: Viti i pare i marteses me pak i lumturi

grindja-lumturiStudimi me i ri i Qendres per Cilesine e Jetes ne Australi tregon se ciftet ne vitin e pare te marteses jane me te palumtur.

 Ciftet ne vitin e pare te marteses jane me te palumtura se pas shume vitesh. Ne kete studim kishin marre pjese rreth 2.000 australiane, derisa lumturia e tyre ishte matur ne shtate fusha, si shendeti, te arriturat dhe lidhjet ne dashuri.
Prej te anketuarve ishte kerkuar qe keto segmente te jetes se tyre ti vleresojne nga shkalla 0 deri ne 100 dhe rezultati mesatar ishte rreth 75 pike. Personat qe porsa ishin martuar mesatarisht kishin 73.9 pike, deri ne vitin e dyte te marteses piket ishin shtuar ne 78.4 pike, derisa tek ata qe per 40 vjet rresht ishin ne martese, rezultati ishte 79.8 pike.
Udheheqesja e studimit Melisa Weingberg konsideron se te ciftet e porsa martuara lumturia zvogelohet sepse pas harese se festimit vjen ballafaqimi me realitetin dhe fillon martesa.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...