Home Shëndetësi Sulmi në zemër më vështirë vërehet tëk femrat

Sulmi në zemër më vështirë vërehet tëk femrat

Sulmi në zemër më vështirë vërehet tëk femratDisa shkencëtarët nga gjermania kanë bërë të ditur se simptomat e infarktit të femrat nuk janë aq specifike si te meshkujt.

Meshkujt kur kërkojnë ndihme zakonisht kane dhimbje në kraharor, e cila shkon kah krahu,shpina,barku,fyti, janë te zbehte dhe kane djerse.

Ne mesin e simptomave janë edhe frymëmarrja e vështirësuar, marramendja, alivanosja dhe frika.

Mirëpo të femrat simptomat nuk janë aq specifike. Të ato kryesisht paraqitet dhimbje ne pjesën e sipërme te barkut, mundim, vjellje, frymëmarrje e vështirësuar dhe dhimbje ne shpine.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...