Home Këshilla Seksuale Takimi i pare: Zbulimet interesante shkencore

Takimi i pare: Zbulimet interesante shkencore

Pas zbulimeve me te cuditmshme mbi seksin per vitin 2011, sot do te prezontojme nje liste re, me romantike. Behet fjale per kerkime romantike dhe studime qe i perkasin takimeve dhe pushtimit ne dashuri.

Meshkujt preferojne femrat e sapo “lena”: Nje kerkim i Universitetit te Miciganit tregon se si meshkujt preferojne femrat qe sapo “jane lene“ nga i dashuri ne krahasim me ato qe kane lene partnerin e tyre te meparshem.

Shpjegimi supozues eshte se ne kete menyre mashkulli arrin te kete nje kontroll me te madh te marredhenies. Edhe femrat ndjekin te njejten skeme me nje kerkim te pavetedijshem te mashkullit dominues, duke preferuar meshkuj qe largohen nga te dashurat e tyre se sa ata qe jane braktisur nga e dashura.

Duke nxjerre ne pah difeket tuaj dukeni me terheqes ne takimet online: Nje kerkim i rendesishem i takimeve online qe ka analizuar statistiksiht mesazhet dhe portretet qe tregonin fotot, vecanerisht nese ai ose ajo nuk eshte nje Adonis dhe nje Aferdite, gjeja me e mire eshte te vene ne dukje difeket e tyre, madje edhe fizike. Kjo sepse eshte e mundur qe dikush mund t’ju imagjinoje me terheqes.

Tradhetia mund te zbulohet permes zerit: Nje studim qe ka perfshire 130 persona ka analizuar tonin e zerit i cili lidhet ngushte me tradhetine. Ne rastin e meshkujve, behet fjale per zerat me nje tonalitet me te ulet, ndersa ne rastin e femrave ne te kunder zerat kane tonalitet me te larte.

Rrembyesit me te mire onile te zemrave jane fansat e Adele: Nje site i takimeve online ka analizuar shijet muzikore te anetareve te tij, per te pare nese ka patur karakteristika te perbashketa ne mesin e personave qe kishin sukses me te madh. Nga kjo doli se perdoruesit me sukses me te madh ishin fansa te kengetares britanike Adele.
Meshkujt duan me shume kohe se femrat per t’u bere gati: Kur eshte puna per t’u pergatitur para nje takimi, meshkujt duan me shume kohe sesa femrat, 81 minuta kunder 75 minuta. Koha me e madhe shpenzohet ne dush, jo me pak se 23 minuta.

Dy zemra qe rrahin njekohesisht tregojne shanse te mira per nje marerdhenie te qendrueshme: Kjo nuk eshte vetem nje menyre romantike e thenies, por nje realitet biologjik, te pakten sipas profesorit Ramesh Rao te universitetit te Kalifornise. Nje sinkronizim i rrahjeve kardiake jane te perdispozuara per nje harmoni te madhe. Rao, supozon gjithashtu se edhe fushat magnetike te rrahjes se zemres mund te influencojne njeri-tjeterin.

Kurre mos u be mik i miqeve te partnerit: Nje studim i publikuar ne American Journal of Sociology ka gjetur nje lidhje te rendesishme mes mosfunksionimit erektil te mashkullit dhe shkallen e miqesise qe partneret kane patur me miqte e tij. Cehstja (psikologjike) eshte e lidhur me faktin se gruaja ne kete menyre pushton zonen e autonomise dhe privatesine e mashkullit. Studimi eshte kryer ne 3000 burra mes moshes 57 e 85 vjec.

Femrat mbajne mend me mire gjerat qe i jane thene atyre me nje ton te ulet te zerit: Nje studim amerikan nga universiteti i Aberdeen ka evidentuar se si femrat mbanje mend shume mire

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...