Home Ushqim Të mirat e dardhes

Të mirat e dardhes

Të mirat e dardhesNjerëzit që kanë probleme me tretjen nuk duhet ta konsumojnë çdo ditë këtë frut. Një dardhë përmban rreth 80% ujë. Për shkak të fibrave që përmban ajo ndihmon gjithashtu për problemin e zorrëve.

Si pasojë e përmbajtjes së ulët të kalorive, dardha është një mikeshë e mirë për dobësim. Përveç kësaj, dardha i siguron organizmit vitaminën E dhe B9 për të cilat ka nevojë.

Në lëkurën e dardhës janë të përqendruara kryesisht antioksidantët e dobishëm në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare.

Flavonoidet që ajo përmban ndihmojnë në parandalimin e disa lloje kanceresh.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...