Home Ushqim Te mirat e gjethes se dafines tek shendeti

Te mirat e gjethes se dafines tek shendeti

Edhe pse gjethet e dafinës përdoren zakonisht ne gatim për t’iu dhënë me shumë shije dhe arome pjatave, ato sjellin edhe shume te mira për shëndetin. Ja disa prej tyre.

• Ndihmon ne kurimin e diabetit te tipit 2
• Ndihmon luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare. Dafina rregullon gjithashtu edhe indeksin glicemik, atë te kolesterolit dhe triglicerideve.
• Përmirëson tretjen. Pirja e 2-3 filxhanëve çaj dafine ne dite ndihmon ne tretjen ushqimit.
• Ndihmon luftën kundër gripit, rrufës dhe bronkitit.
• Largon lodhjen dhe dëshpërimin. Kura për këtë është 2 filxhanë çaj dafine ne dite për 3 jave me radhe.
• Qetëson nervat.
• Qetëson reumatizmin.
• Përdoret edhe për te luftuar mukozat.

Kujdes!

Për disa mund te shkaktoje alergji dhe nuk iu këshillohet grave shtatzëna apo atyre qe ushqejnë bebin me gji. Për fëmijët me te vegjël se 3 vjeç është mire te mos kalohet masa 5gr ne rast se ka probleme me zorrën e trashe./ikub/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...