Home Këshilla të ndryshme Të mirat e kafes

Të mirat e kafes

Të mirat e kafesËshtë vërtetuar se kafeina stimulon trurin, por ekziston edhe një dukuri tjetër që stimulohet prej saj.

Kafeja përveç se është një diuretik i shkëlqyer, ajo ndihmon në largimin e ujit nga organizmi dhe është një lloj laksativi që stimulon lëvizjen e zorrëve.

Edhe pse një numër i madh studimesh janë përpjekur të shpjegojnë efektin e kafes në jashtëqitje, por akoma nuk ka dalë një shkak i drejtë që mund ta vërtetojë këtë gjë.

Një studim i publikuar në vitin 1990 në një revistë të gastroenterologjisë ka konfirmuar se kafeja nxit një “përgjigje gastroklonike” tek disa individë vetëm disa minuta pas pirjes së saj.

Kafeja liron gastrin, një hormon ky që prodhohet brenda stomakut dhe rrit aktivitetin e zorrës së trashë.

Lidhur me faktin se kjo zonë është shumë afër zorrës së trashë, studiuesit arritën në përfundimin se aktiviteti i shtuar i zorrës së trashë mund të jetë përgjegjëse për efektin laksativ.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...