Home Këshilla të ndryshme Të mirat e spinaqit

Të mirat e spinaqit

Të mirat e spinaqitSpinaqi është kultivuar shumë kohë përpara në Persinë antike rreth shekullit të 12-të derisa më vonë është përhapur në Europë.

Spinaqi bën pjesë te perimet e gjelbërta dhe përpos që është shumë i shijshëm, ka edhe shumë benefite dhe të mira për trupin e njeriut.

Ai është shumë i pasur me hekur, kalcium, antioksidantë, vitamin K si dhe shumë vitamina dhe minerale të tjera, transmeton Klan Kosova.

Spinaqi ndihmon në trajtimin e anemisë

Spinaqi ju bën eshtrat tuaj më të fortë

Ka veti që ju mbrojnë nga sëmundja e kancerit

Ndikon dhe ndihmon në shëndetin e syve tuaj

Ndihmon në ndaljen e gjakderdhjes

Është ndihmesë shumë e mirë në luftimin e kolesterolit të lartë dhe humbjen e peshës

Ndihmon në lehtësimin e sëmundjes së astmës

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...