Home Ushqim Të mirat kryesore nga gështenjat

Të mirat kryesore nga gështenjat

Të mirat kryesore nga gështenjatPërpos që gështenja (Castanea sativa) ka një shije të mrekullueshme, ajo është edhe shumë e dobishme për shëndet,trasmenton gazeta Kosova Sot.

Gështenjat nuk përmbajnë glutinë, e cila shkakton problemet më të mëdha të pacientëve që vuajnë nga celiakia, prandaj ato mund të konsumohen lirshëm nga ta.

Gështenjat janë bomba të vërteta të antioksiduesve. Gështenjat janë pema e vetme me gëzhojë që përmban vitaminë C. Kjo ndikon në forcimin e eshtrave, dhëmbëve dhe enëve të gjakut. Konsumimi i gështenjës po ashtu ndikon në stabilizimin e niveleve energjike, por ndikon edhe në uljen e kolesterolit.

Rreth 90 g të gështenjave sigurojnë 35% të sasisë së rekomanduar të thartirës folike. Aq shumë rëndësi kanë folatet, sa që në SHBA kërkohet shtimi i tyre në bukë, cereale, pasta dhe drithëra të tjera.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shumë nishane në trup? Ja çfarë kontrollesh duhet të bëni

Është e këshillueshme një kontroll në vit. Veçanërisht nëse keni lëkurë të qartë ose keni pasur të prekur me kancer të lëkurës në familjen tuaj. Për këtë jep përgjigje Antonio Costanzo, Udhëheqës i Njësisë së Dermatologjisë IRCCS Humanitas, Milano. Vizita e kontrollit të nishaneve është hapi i parë në diagnozën e hershme të melanomave dhe kancereve të tjerë të lëkurës dhe...