Home Këshilla të ndryshme Të mirat që shalqiri i dhuron trupit të njeriut

Të mirat që shalqiri i dhuron trupit të njeriut

 

Shalqiri është një hidratues dhe një pastrues i tërë trupit.

Shalqiri është shumë i shijshëm, ata janë të mbushur me miliona vitamina, minerale dhe fibra. Emri i tij në botën botanike është Citrullus lanatus, rritet në tokë dhe vjen nga Afrika. Gjithashtu është i rritur në Shtetet e Bashkuara, në Afrikën jugore, në Evropën jugore dhe në lindje.

Me konsumin e tyre ju mund të humbni peshë, pasi ato janë të pakët në sheqer, dhe me shumë fibra, dhe përmbajnë 90% ujë. 100 gram shalqi përmban 30 kalori, dhe sipas Departamentit të Bujqësisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, një gotë shalqiri përmban 45 kalori, dhe një shërbim i madh i shalqirit (i cili është 280g) përmban vetëm 84 kalori.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...