Home Shëndetësi Të mirat shëndetësore që përfitojmë nga konsumimi i brokolit

Të mirat shëndetësore që përfitojmë nga konsumimi i brokolit

brokoliBrokoli përmban një sasi të lartë të kaliumit i cili ndihmon të mbajm një sistem të shëndoshë nervor dhe funksionin optimal të trurit, gjithashtu nxit dhe rrit rritjen e rregullt të muskujve.

Presioni i gjakut  përmirësohet duke konsumuar brokoli. Së bashku me një sasi të lartë të kaliumit, brokoli përmban edhe magnez dhe kalcium që ndihmojnë  në rregullimin e presionit të gjakut.

Brokoli ndihmon në shëndetin e mirë të kockave dhe parandalimin e osteoporozës. Brokoli është i dobishë edhe në riparimin e lëkurës së djegur nga dielli. Brokoli forcon sistemin imunitar. Konsumimi i brokolit mund të bëjë të mundur dhe parandalimin e kancerit.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...