Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Të përzierat në shtatzani problem gjenetik

Të përzierat në shtatzani problem gjenetik

Të përzierat te gratë shtatzëna nuk janë një problem psikologjik, diktuar nga refuzimi i pavetëdijshëm i fëmijës, por ato pak apo shumë, kanë një çrregullim gjenetik që është çështje trashëgimie.

Ky është rezultati i një kërkimi të Instituti Norvegjez i Shëndetit Publik në Oslo të Norvegjisë, drejtuar nga Ase Vikanes dhe publikuar në “British Medical Journal”.

Ekipi i Vikanes ka studiuar kartelat klinike të lindjeve nga 1967-2006 dhe ka identifikuar 50.000 çifte nënë-vajzë dhe 40.000 nënë-djalë.

Analiza e të dhënave tregoi se te grupi i parë, probabiliteti i të përzierave të rënda ishte 3%, ndërsa te grupi i dytë 1.2%.

Hulumtuesit thonë se “kjo sugjeron një prejardhje gjenetike të problemit, edhe pse nuk është hedhur hipoteza se nëna dhe vajza nuk ndajnë të njëjtët faktorë të tilla si pirja e duhanit, e cila nxit të përzierat”.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ushtrimet ua zgjasin jetën

Ushtrimi është i njohur për të përmirësuar shëndetin, por kërkimet e reja zbulojnë se thjesht duke shtuar më shumë lëvizje gjatë gjithë ditës, në të vërtetë mund të ndihmojnë njerëzit të jetojnë më gjatë, transmeton Gazeta Express. Ata që kërkojnë të përmirësojnë shëndetin e tyre në përgjithësi shpesh shkojnë në palestër – ose, në vend të kësaj, kapërcejnë ushtrimin krejtësisht. Shkencëtarët...