Home Këshilla të ndryshme Tekila për dobësim?

Tekila për dobësim?

Jo tamam, na përgjigjen shkencëtarët nga Meksika. Më saktë: lënda që nxirret nga bimët blu me të cilat bëhet tekila, mund të ndihmojë në uljen e peshës dhe të kolesterolit.

Një skuadër studiuesish të Universitetit të Guadalaharës, promovon një studim të ri në lidhje me pasojat të agave (bimës nga del tekila) për shëndetin.

Mbështet se, ajo nuk shkakton vetëm eufori ose dehje, por përmban lëndë që ulin kolesterolin dhe transformojnë përthithjen e dhjamit në zorrë (të paktën në studimet në kafshë).

Specialistët theksojnë se, kërkohen akoma më shumë studime që të vërtetohet se, sa mund të vlejë kjo edhe tek njerëzit, ndërkohë që shpjegojnë se dobitë e shëndetshme të mundshme të agave (bimës nga del tekila) humbasin kur bima distilohet më alkool. /Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ushqimet më të mira kundër alergjisë dhe disa këshilla antialergjike

Alergjitë ndikojnë në mushkëri, hundë, veshë, stomak, lëkurë dhe pjesë të tjera të trupit. Mund të shkaktojë kruajtje të lehta deri në anafilaltik, një reaksion që shpeshherë rrezikon dhe jetën. Mbani mend çfarë ju shkakton alergji dhe shmangni kontaktin me alergjenët që mund të shkaktojnë kriza. Megjithatë nëse jeni të predispozuar të prekeni nga alergjia, luftojeni atë me superushqimet. Lehtësoni simptomat...