Temperaturat e ulëta shtojnë oreksin

Temperaturat e ulëta jo vetëm që shkaktojnë viroza, por ato shtojnë edhe oreksin.

Por, edhe pse vajzat që kërkojnë të duken bukur, nisin të shqetësohen me shtimin e oreksit në muajt e dimrit, dietologët thonë se nuk ka asgjë për t’u shqetësuar.

Kjo, sipas tyre, është një dukuri që ndodh sa herë që bien temperaturat e motit, për shkak se ndjesia e të ftohtit nxit oreksin.

Dietologët japin dhe këshillat e tyre për muajt e ftohtë. Ata këshillojnë veshjen me rroba të ngrohta, ndërkohë që rekomandojnë konsumimin e frutave të thata, bajamet, arrat, etj, për energji shtesë.

Për një trup të shëndetëshëm, dietologët rekomandojnë mosndërprerjen e aktiviteteve fizike, të cilat mund të bëhen në ambiente të mbyllura