Home Modë & Estetikë Tendosje e lëkurës pa ndërhyrje kirugjike

Tendosje e lëkurës pa ndërhyrje kirugjike

Rrudhat janë kryesisht gjurmë të moshës. Njerëzit do të dëshironin të mos i kishin. Operacioni plastik është një alternativë për heqjen e tyre, por shumë nuk duan – për arsye të ndryshme etike a financiare, por edhe sepse i druhen thikës.

Por tani një trajtim i ri me ndërhyrje fare të vogël duket premtues. Procedura përfshin doza shumë të sakta nxehtësie mes shtresave të lëkurës.

Dhe mjekët thonë se dëmi që kjo lloj nxehtësie mendohet se mund të shkaktojë. në fakt prodhon një efekt të shëndetshëm duke tendosur lëkurën
Në klinikën e tij në Palo Alto të Kalifornisë, doktor James Newman përdor këtë procedurë nëpërmjet një teknologjie të quajtur Evolastin. Pasi ka kryer mpirjen e lëkurës, Doktor Newman përdor një pajisje dore që përmban një radhë gjilpërash të cilat dërgojnë mes shtresave të lëkurës nxehtësi të krijuar me frekuenca radiofonike.

Doktor Newman thotë se kjo lloj nxehtësie përmirëson indet dhe shton vëllimin e tyre, duke nxitur lëkurën të regjenerojë kollagenin – proteinë që mban të lidhura indet.

Qëllimi i trajtimit me Evolastin është për të zbutur efektin e rrudhave në pjesët më me probleme, si për shembull përgjatë vijës së nofullave. Doktor Newman paralajmëron se tendosja e lëkurës me Evolastin mund të arrijë vetëm deri 20 – 25 për qind të asaj që realizohet me operacion plastik siç është “face lift”. Procedura Evolastin kushton rreth 3 mijë e 500 dollarë dhe nuk mbulohet nga sigurimet shëndetësore. Doktor Newman thotë se shumica e pacientëve janë në gjendje të kthehen në punë dy ditë pas procedurës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Larg pijeve energjike, ja çfarë i ndodh trupit të njeriut një orë pas konsumit

Jeta e ngarkuar na bën të drejtohemi në burime të ndryshme energjie në mënyrë që të jemi gjithmonë në gjendje për të përballuar ngarkesën e ditës. Kohët e fundit pijet energjike janë bërë zgjidhja për të përballuar një ditë të ngarkuar, por cfarë i bën një pije energjike trupit tonë? Një numri individësh të shëndetshëm iu dha të pinin pije energjike...