Home Shëndetësi Tensioni i lartë i gjakut tek të rriturit

Tensioni i lartë i gjakut tek të rriturit

Një studim i ri ka zbuluar se rreth 20 për qind e të rriturve në moshë të re kanë tension të lartë gjaku.

Studiuesit nga University of North Carolina-Chapel Hill pyetën 14,000 femra dhe meshkuj, midis moshave 24 dhe 32 vjeçare, në lidhje me historinë e tyre të tensionit të lartë të gjakut dhe pastaj matën tensionin e gjakut të pjesëmarrësve.

Tensioni i lartë i gjakut (hipertensioni) ishte në vlerat 140/90 milimetra mërkur ose më e lartë. Sipas institutit National Heart, Lung and Blood një presion normal gjaku është 120/80 ose më pak.

Autorët e studimit thanë se shumë të rinj janë të pavetëdijshëm që kanë tension të lartë gjaku

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...