Home Këshilla për Prindër Termometrat dixhital : A jane te besueshem?

Termometrat dixhital : A jane te besueshem?

Duket nje operacion i thjeshte dhe i menjehershem : te masesh temperaturen me termometrat e rinj dixhitale ose infrared. Mjafton qe ta vendosesh ne zonat e ngrohta te trupit ( si veshet) dhe me pas te lexoni tek display pergjigjen.

Nuk ka te bej me termometrat me merkur qe jane zhdukur neper farmacite duke u zevendesuar me keto dixhitale, te cilet jane me te shpejte , higjenike dhe mbi te gjitha ekologjik. Merkuri sic e dime eshte nje metal mjaft helmues.

Si do qe te jete termometrat e rinj , sado ekzakt te jene, por ndonjehere jo dhe aq shume.Ku qendron problemi

Nje rast i tille ka ndodhur ne nje spital te Italise , ku termometri me merkur e kishe matur temperaturen mire (39 grade) kurse tjetri 37 grade. Keto lloj gabimesh i kushtuan jeten personit.
Nese keto mjete te reja vendosen ne veshtiresi njerezit e profesionit,si mund t’ia bejme ne qe nuk jemi mjek?
Problemi qendron dhe sepse keto termomtra te rinj  jane shume te ndjeshem , sa qe dhe faktoret e ambiental mund te ndikojne mbi to ( si per shembull: vendi ku e masim temperaturen te jete me dritare te mbyllur apo te hapur). Gjithashtu ato ndikohen edhe nga lageshtia , e temperatures se jashtme ( sado larg qe te jeni).

Por jo te gjithe jane dakort per precizionin e termometrave te rinj: ato thojne se thjesht duhet te lexoni mire udhezimet.Cdo teknologji e re ka udhezimet e veta dhe po nuk i ndoqet ashtu sic duhet atehere ato do ju krijojne shqetesime./ikub/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...