Testet e gjakut mund të parashikojnë sulmin në zemër

Testet e gjakut mund të parashikojnë sulmin në zemër Testet e rregullta të gjakut mund të identifikojnë rrezikun e pacientit për një sulm në zemër deri 15 vjet më herët.

Kjo është bërë e ditur nga shkencëtarët britanikë.

Sipas tyre, testi, i cili kushton përafërsisht 6 euro, ndërsa rezultati merret brenda 30 minutave, do t’i ndihmojë mjekët të vërejnë ndryshimet e njeriut dhe njerëzit mund ta ruajnë më lehtë jetën e tyre.

Ky studim është mjaft i rëndësishëm, e veçanërisht kur kujtojmë se sulmet në zemër janë ndër shkaktarët më të mëdhenj të vdekjeve në të gjithë botën. /Telegrafi/