Home Shëndetësi Testi që parashikonë sëmundjet e zemrës

Testi që parashikonë sëmundjet e zemrës

Mjafton një test i thjeshtë i formës fizike, një vrapim disa minutësh të mund të arrihet të parashikohet rreziku i sëmundjeve kardiovaskulare në vitet e ardhshme, për të rriturit e moshës së mesme.

Ky është rezultati i një kërkimi të publikuar në SHBA.

Një 55 vjeçar të cilit i duhen 15 minuta për të vrapuar në një rrugë prej 1. 6 km ka 30 % rrezik që gjatë jetës së tij të zhvillohet sëmundja e zemrës, ndërsa një bashkëmoshatari tjetër të cilit i duhen 8 minuta për të bërë të njëjtën rrugë ka rrezik më të ulët se 10 %.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...