Home Ushqim Thanat kundër ulçerës së lukthit

Thanat kundër ulçerës së lukthit

Thanat kundër ulçerës së lukthitThanat mund të jenë shumë të efektshme në mbrojtjen nga i thati në stomak tek femrat.

Disa studime kanë zbuluar se lëngu i thanave është një ndihmë e theksuar për antibiotikët në luftë kundër baktereve që shkaktojnë të thatin dhe karcinomën në lukth.

Rezultatet e studimeve tek pacientët me Helicobacter pylori, tregojnë se pirja e lëngut të thanës gjatë dhe pas trajtimit me antibiotikë, për një javë, shton gjasat për të çrrënjosur bakteret për 10%.

Efekti i lëngut të thanave është vërejtur vetëm tek gratë

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...