Home Këshilla të ndryshme Tharmi është vërtet i shëndetshme , por ja si mund të bëhet...

Tharmi është vërtet i shëndetshme , por ja si mund të bëhet vrasës!

Tharmi është vërtet i shëndetshme , por ja si mund të bëhet vrasës!Për bukën e shëndetshme vazhdimisht debatohet, mirëpo çfarë do të themi për ndikimin e tharmit në organizmin tuaj?

Tharmi si artikull i veçantë është absolutisht i shëndetshëm. Në të vërtetë, tharmi është burim i pasur me vitaminën B, e cila ndihmon funksionimin e sistemit nervor por, veç kësaj, ndihmon edhe në rigjenerimin e lëkurës, flokëve dhe thonjve.

Nëse do ta kishit konsumuar këtë artikull çdo ditë pas ushqimit, madje vetëm këtë, shëndeti juaj do të ishte i shkëlqyeshëm.

Mirëpo, një numër shumë i vogël e përdor në këtë mënyrë tharmin në ushqim. Shumica e marrin si përbërës ndihmës të bukës dhe simiteve.

Në këtë formë, tharmi humb të gjitha cilësitë e mira.

Në kombinim me miellin, ai krijon përbërjen e cila ngjitet për mure të zorrëve, andaj automatikisht shkakton probleme me tretjen ashtu që pengon absorbimin e materieve ushqyese.

Si pasojë e krijimit të kësaj shtrese pothuajse të çimentuar, mund të çojë në sëmundjen serioze të tyre, gjë që ndikon në gjithë shëndetin e organizmit.

Pengesat në tretje shfaqen edhe për shkak të fermentimit të shtuar, i cili shkaktohet kur tharmi kombinohet me sheqerin, gjë që është rasti edhe me gatimin e bukës dhe me gatimin e simiteve.

Pra, nëse dëshironi të mbroni shëndetin, tharmin hajeni veç…/Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...