Home Shëndetësi Tiroidja : Nje kokerr eshte rralle nje kancer

Tiroidja : Nje kokerr eshte rralle nje kancer

Te zbuluara shume shpesh ne menyra te rastesishme , kokrrat shfaqen edhe kur tiroidja funksionon normalisht. Por ato jane ndonjehere te lidhura me nje shqetesim te prodhimit te hormoneve.

Me madhesi te vogla , kokrrat jane shume shpesh te padhimbshme dhe I korespondojne ndonje kisti te mbushur me leng ose disa tumoreve beninje; shume rrale ne nje kancer te tiroideve ( me pak se 5% kokrra).

Per te njohur natyren ekzakte, mejku do te pershkruaj nje ekografi. Nese ato jane te mire dhe kane nje mungese te c’rregullt hormonale ; nuk keni se cfare te beni, thjeshte duhet ta vezhgoni qe ato kokrra te mos zhvillohen ( ekografi cdo 12 deri ne 18 muaj).

Ta shponi ne rast dyshimi
Ne momentin e shpimit, qelizat e kokrres jane te mrra per te bere nje analize. Nese nje hipertiroide eshte e lidhur , nje sintigrafi mund te kompletoje bilancin.

Ajo konsiston qe te injektoni ne gjak disa iode radioactive qe do te fiskohet ne tiroide dhe keshtu gjithashtu tek kokrra.

Nese kokrra fikson ioden, atehere ajo mund te jete hiperaktive ose e ngrohte dhe ne pergjithesi eshte beninje.

Ne rastin e kundert ne se eshte inaktive ose e ftohte dhe mund te tregoj nje kancer. Tiroidja atehere shume shpesh hiqet : kjo redukton rrezikun e rikthimit.

Kjo kirurgji ndonjehere eshte e kompletuar nga menaxhimi , qe shkaterron shtresat kanceroze. Marrja e hormoneve te tiroideve do te jete e nevojshme per jete. Ky lloj kanceri ne te shumten eshte I sherueshem (90%).

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...