Home Modë & Estetikë Trajtimet estetike për ta luftuar celulitin

Trajtimet estetike për ta luftuar celulitin

Celuliti konsiderohet patologji dhe është një nga problemet më shqetësuese te femrat. Në rastet me celulit, sasia e yndyrës është mbi limitin standard të normales, domethënë mbi 22 për qind të peshës trupore.
Celuliti ka volum, sepse në fazën e zhvillimit të tij ndodh zmadhimi i qelizës dhjamore dhe si pasojë deformohen pjesë të ndryshme të trupit. Ai është i dukshëm në pozicion vertikal dhe ka efekt pamor të ngjashëm me lëkurën e portokallit. Kjo zonë është e mbingarkuar me ujë dhe yndyrë dhe kështu deformon enët e gjakut dhe pengon qarkullimin normal të tij.

Nëse nuk merren masa, celuliti do të akumulohet në vazhdimësi. Për ta luftuar ose parandaluar atë, duhet një aktivitet fizik i pandërprerë. Në rastet ekstreme duhen bllokuar burimet e yndyrave, të sheqerit dhe të brumërave. Duhet konsumuar një sasi e madhe uji deri në 3 kg në ditë, sepse oksigjeni që përmban uji e eliminon celulitin në një masë të konsiderueshme. Trajtimet estetike

Për të luftuar celulitin ekzistojnë mjaft produkte kozmetike me bazë bimore, të cilat ndihmojnë në parandalimin, përkeqësimin e deri në eliminimin e tij. Pikë së pari, duhet pasur parasysh se trajtimet për celulitin duhet të nisin që nga marrja e produkteve nga goja për të realizuar kurimin e brendshëm të tij.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...