Home Këshilla të ndryshme Trajtimi i kapsllëkut

Trajtimi i kapsllëkut

Trajtimi i kapsllëkutIlaçi më i mirë për trajtimin e kapsllëkut kronik janë krundet e grurit, duke i marrë në këtë formë: një lugë gjelle me krunde gruri e shton në gjellën e të sëmurit.

Këshillojmë gjithashtu që të ziehet gruri dhe të hahet e të pihet lëngu i tij.Po kështu këshillohet përdorimi i pjalmës së bletës, i cili e zgjidh problemin e kapsllëkut, veçanërisht nëse shkaku ka qenë mangësia e vitaminave apo e gjendjes shpirtërore.

Kjo, sepse pjalma e bletës përmban vitamin B, e cila është shumë e rëndësishme për shëndetin e nervave. Pjalma e bletës konsiderohet gjithashtu si mik i ngushtë i zorrëve.

Këshillojmë gjithashtu që të sëmurët me kapsllëk të konsumojnë sa më shumë lëngje, të hanë perime dhe fruta në mënyrë normale dhe pa e tepruar, si dhe të hanë agrumet natyrore, e veçanërisht grurin, i cili konsiderohet si bimë zbutëse dhe e dobishme, nëse merret çdo ditë një sasi e vogël prej tij.Dhe së fundmi, këshillojmë që i sëmuri të përpiqet ta kryejë jashtëqitjen e tij në mënyrë të rregullt, në kohë të caktuara.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...