Home Këshilla të ndryshme Trajtimi i stresit pas-traumatik

Trajtimi i stresit pas-traumatik

Një grup shkencëtarësh pranë qëndrës mjekësore ushtarake Walter Reed morri në shqyrtim dy ushtarë me stres post-traumatik; një që kishte shërbyer në Falluxha dhe tjetri në Luftën e parë të Gjirit Persik.

Të dy ishin trajtuar me barna për më shumë se një vit. Por pa sukses. Barnat kishin shkaktuar tek ata efekteve anësore.

Secilit pacient i u dhënë një injeksion në qafë pranë një grupi fijesh nervore të quajtur SGB. Kjo procedurë zgjat 10 minuta dhe mjekët përdorin anestezi lokale. Blloqe të tilla fijesh nervore janë përdorur prej vitesh për të trajtuar dhimbjet kronike dhe sëmundjet të tjera.

Shkencëtarët në spitalin ushtarak Walter Reed vunë re se trajtimi SGB ishte i suksesshëm. Të dy pacientët provuan lehtësim të menjëhershëm, dhe të qëndrueshëm.

Edhe pse fusha e studimit ishte e kufizuar, këto rezultatete tregojnë mundësinë e përdorimit të blloqeve nervore për të trajtuar stresin post-traumatik. Ndërkohë, shkencëtarët thonë se prova të mëtejshme klinike janë të nevojshme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...