Transplanti i vezoreve

Shkenca ben nje tjeter hap perpara pasi shenohet rasti i pare i nje gruaje, e cila lind dy femije ne dy shtatezani te ndryshme nepermjet transplantit te vezoreve.

Deri tani, ne bote kane lindur 9 femije nepermjet kesaj metode, por asnjehere me pare nje grua nuk kishte sjelle ne jete dy femije ne dy shtatezani.

Ky rast eshte trajtuar nga revista “Human Reproduction” qe thekson se te dy femijet jane ne gjendje te mire shendetesore.

Mamaja e dy femijeve eshte danezja Stinne Holm Bergholdt, e cila lindi vajzen ne shkurt te vitit 2007, por surpriza me e madhe per te erdhi ne shtator te vitit 2008 kur lindi edhe femija i dyte.

Mjeku Claus Yding Andersen shprehet se konservimi i vezoreve eshte nje menyre efikase per te konservuar fertilitetin dhe kjo metode duhet ndjekur tek terapite ndaj grave te reja, per te parandaluar demtimin e vezoreve. /tch/