Home Këshilla të ndryshme Tre orë pas buke fillon shëndoshja

Tre orë pas buke fillon shëndoshja

Siç publikohet nga ‘Daily Mail’, shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit, kanë deklaruar se shëndoshja fillon 3 orë pas ngrënies së një vakti të bollshëm dhe ngrënia sërish pas një kohe të shkurtër do të bëjë që tulet rreth belit të “rriten” edhe më shumë.

Rekomandohet që të bëhet kujdes nga ata që pëlqejnë të hanë një darkë të mirë sepse vakti që konsumohet në orët e vona të natës ka më shumë mundësi për t’u “magazinuar” në ije.

Ky studim është kontradiktor me mendimin se shëndeti vihet pak e nga pak. Mendohej se yndyra nga ushqimi transportohej në gjak nga ku përdorej nga muskujt sipas nevojës. Më pas, yndyra e papërdorur transportohet në bark, bel dhe këmbë.

Por, kërkuesit e Oksfordit mendojnë se procesi i shëndoshjes është shumë më i shpejtë dhe më kompleks.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sëmundjet e zemrës, kanceri – të ndërlidhura me konsumimin e ushqimeve të përpunuara

Këto ushqime përfshijnë: patate të skuqura, bukë të bardhë, ushqime të gatshme, salçiqet, drithërat me sheqer dhe pijet me gaz – në thelb çdo produkt që përfshin një procedurë industriale. Ngrënja e shumtë e hamburgerëve, picave, biskotave dhe e ëmbëlsirave, po del të jetë e rrezikshme për shëndetin. Një studim i rreth 45.000 njerëzve të moshës së mesme gjeti se vdekjet...