Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Trishtim apo gëzim, i transmetohen bebes në bark nga nëna

Trishtim apo gëzim, i transmetohen bebes në bark nga nëna

Trishtimi apo gëzimi, por edhe të gjitha emocionet e tjera që përjeton nëna gjatë muajve të shtatzanisë, kanë aftësi që t’i transmetohen bebes i cili rritet në barkun e saj, duke ndikuar kështu edhe në karakterin e tij të ardhshëm.

Një konstatim i tillë është bërë nga hulumtuesit nga universiteti i Nagasaki në Japoni, të cilët kanë kryer një studim në disa dhjetëra gra shtatzëna.

Sipas tyre, të provosh emocione është e natyrshme, por gjatë kohës së shtatzënisë, stuhia e tyre hormonale ndikon në ritmin e ndjesive të para tek foshnja.

Dhe thuhet më pas se fëmija mund të “marrë diçka” nga këto situata, duke përcaktuar edhe karakterin e tij të ardhshëm, pra nëse bëhet optimist apo pesimist kur të rritet./NOA/

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...