Home Këshilla të ndryshme Trupi bën një gjë të pabesueshme kur fusim gishtin në kërthizë

Trupi bën një gjë të pabesueshme kur fusim gishtin në kërthizë

Me siguri nga kureshtja ndonjëherë ia keni vënë vetes apo dikujt tjetër gishtin në kërthizë.

Prekja e këtillë është shumë e çuditshme dhe ndikon stimulativisht në traktin urinar.

Kështu mund jo vetëm të stimuloni dhe të nxisni indin e kërthizës por edhe indin e abdomenit i cili gjendet përreth tij.

Me rastin e stimulimit të këtillë dërgoni porosi deri te palca e kurrizit, e cila i dërgon sinjale traktit tuaj urinar.

Nëse do të kishim shtypur indin përreth kërthizës nuk do të kishim pasur të njëjtin efekt, sepse indi brenda vetë kërthizës është i pandjeshëm.

Për këtë arsye kur prekim indin e kërthizës, stimulojmë indin në stomak, i cili dërgon sinjale deri te palca e kurrizit, ndërkaq ajo dërgon më tutje deri në tru informatën që kemi nevojë të urinojmë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...