Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Truri i nënave të reja, më i madh

Truri i nënave të reja, më i madh

Truri i nënave të reja rritet menjëherë pas lindjes. E ka treguar një studim i kryer nga Instituti Nacional i Shëndetit Mendor në Maryland, sipas të cilit ka diferenca të vogla por domethënëse para dhe pas lindjes.

Kërkuesit që kanë publikuar rezultatin e studimit në revistën e American Psychological Association kanë analizuar trurin e 19 nënave që i kanë dhënë jetë 10 djemve dhe 9 vajzave dy javë përpara dhe katër muaj pas lindjes.

Rezonancat manjetike kanë treguar rritje të materies gri te gratë që tregonin entusiazëm të madh në lidhje me fëmijët./tch/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq rrit rrezikun për vdekje të hershme

Duke e rritur konsumimin e mishit të kuq ju jeni duke rritur rrezikun për vdekje të hershme, shkruan News Harvard, transmeton Gazeta Express. Njerëzit, të cilët kanë rritur konsumimin e mishit gjatë 8 viteve të fundit janë më të rrezikuar për vdekje, në krahasim me njerëzit të cilën nuk konsumojnë shumë mish të kuq. Kjo sipas një studimi të fundit...