Home Këshilla të ndryshme Truri ynë i refuzon mendimet negative

Truri ynë i refuzon mendimet negative

4Shkencëtarët kanë zbuluar një arsye se përse optimistët kanë një vështrim pozitiv të gjërave, edhe kur faktet thonë të kundërtën.

Siç raporton BBC, një studim, sugjeron se truri është shumë i zoti në përpunimin e lajmeve të mira për të ardhmen.

Megjithatë, tek disa njerëz, gjithçka negative thuajse injorohet- çka bën që njerëzit të shohin botën vetëm në mënyrë pozitive.

Autorët e studimit thonë se optimizmi ka edhe përjetime të rëndësishme shëndetësore. Shkencëtarët e University College në Londër, thonë se 80 për qind e njerëzve janë optimistë, edhe pse nuk e etiketojnë veten si të tillë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...