Home Shëndetësi Tumori i stomakut nga dietat

Tumori i stomakut nga dietat

Sipas një studimi të kryer në Milano të Italisë më shumë se gjysma e Italianëve besojnë se ajo çka shkakton kancerin në stomak është smogu dhe jo dieta, por kjo është vërtetuar që është e kundërta.

Ky lloj tumori i cili në Itali godet gati 13 mijë persona në vit, sipas organizatës së onkologjisë mjekësore në Milano, arsyet kryesore të shkaktimit të saj janë pikërisht dietat në të cilat mungojnë perimet e shumë ushqime të tjera të rëndësishme për organizmin tonë.

Ky tumor konsiderohet si i katërti “big killer” në Itali dhe duke parë që vetëm 10 % e popullsisë ushqehen rregullisht me fruta dhe perime të cilat gjithmonë kanë qenë arma kryesore e luftimit të këtij lloj tumori, mbeten rreth 70 % të cilët rrezikojnë këtë sëmundje mjaft të rrezikshme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Kujdes, nuk duhet të teprohet me pirjen e kafesë

Pirja e kafesë është pothuajse për shumëkënd rutinë, qoftë në një mëngjes të hershme, qoftë gjatë ditës, qoftë edhe në mbrëmje. Kafja ka vlerat e veta dhe konsumimi i saj është i nevojshëm për organizmin e njeriut. Mirëpo, është me rëndësi që të mos teprohet. Rrjedhimisht, konsumimi i tepërt dhe i pakontrolluar i kafesë sjell probleme të shumta në shëndet.