Home Udhëtim & Turizëm Turizmi lumor, zgjidhja më ekonomike për disa pushues

Turizmi lumor, zgjidhja më ekonomike për disa pushues

Ndryshe nga shumë pushues, të cilët zgjedhin vijën e zhurmshme bregdetare, turizmi lumor është një tjetër alternativë ku mund të kalohen disa ditë relaksi.

Ajri i pastër, qetësia dhe freskia që karkaterizojnë zona të tilla apo peisazhet e bukura malore janë për çdokend një tundim për të kaluar disa ditë te vecanta pushimesh.

Lumi Mat mbledh me dhjetëra qytetarë, të cilët kanë braktisur plazhet e Adriatikut e të Jonit për tu freskuar në ujërat e lumenjeve.
Sipas pushuesve edhe kostoja është një tjetër arsye që i drejton ata për turizëm malor,ndërsa kërkojnë nga pushteti vendor që infrastruktura rrugore të jetë një prioritet në investimet e tyre, pasi do të tërhiqte edhe më shumë vëmendjen e tyre.

Vitet e fundit eshte shtuar numri i pushuesve vendas dhe te huaj, pionere te eksplorimit te shplodhjes dhe pushimit alternativ, larg rremujes nga mbipopullimi i plazheve ne bregdet.

E ndersa zhvillimet social-ekonomike do duan ndoshta edhe ca vite qe ta zgjerojne gjeografine e turizmit lumor, shumeçka duket se po ndryshon per mire, megjithëse momentalisht duket si nje turizem ne hapa gati spontan.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...