Home Këshilla për Prindër Tylenol dhe Motrin për të ulur temperaturen

Tylenol dhe Motrin për të ulur temperaturen

Perdorni Motrin dhe Tylenol se bashku per te ulur nje temperature te larte. Temperaturae larte tergon se dicka shkon keq ne organizem.

Tek te vegjelit temperatura mund te shkaktohet nga dicka e zakonesh sic eshte dalja e dhembeve. POr nje temperature e larte eshte tregues qe ka nje infeksion i cili po zhvillohet. Nese temperatura nuk ulet femija mund te kaloje ne gjendje shoku.

Motrin, nje lloj ibuprofeni i vetem shpesh nuk eshte ne gjendje ta ule temeraturen ne kohen e duhur. Ne keto raste perdoret Motrin dhe Tylenol te kombinuar se bashku, nje lloj acetaminofeni.

1. Lexoni etiketat perkatese ne men yre qe te kuptoni se cfare dose duhet ti jepni femijes. Sigurohuni qe jeni duke perdorur nje lloj medikamenti te pershtatshem per femijet. Gjithashtu ju mund edhe te pyesni pediatrin tuaj se cfare doze duhe ti jepni femijes tuaj.

2. Jepini femijes Motrin dhe prisni tre ore.

3. Dhe per Tylenol duhet te lexoni pershkrimet specifike ne menyre qe te gjeni dozen e sakte per fmijen tuaj si dhe te siguroheni qe eshte nje medikament i prodhuar ne menyre spcifike per femije.

4. Dhe pasi ti keni dhene femijes tuaj Tylenol duhet te prisni tre ore.

5. Perseriteni kete proces te alternuar cdo tri ore. Sipas Dr. Sears, keto dy produkte nuk paraqesin rrezik edhe nese perdoren se bashku.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...