Home Këshilla të ndryshme Uji i ftohtë ul peshën e trupit

Uji i ftohtë ul peshën e trupit

Uji është në dobi të shëndetit dhe siluetës. Sipas ekspertëve, uji ndihmon në eliminimin e materieve helmuese (toksikeve) dhe e bënë lëkurën e butë, pasi vret celulitin.

Të rejat më të këndshme në këtë drejtim janë për ata që preferojnë të pinë ujin e ftohtë, gjë që ndihmon në humbjen e  peshës së trupit.

Pra, në qoftë se ju dëshironi të humbni kalori shtesë, pini ujë të ftohtë! Kjo do të aktivizojë atë mekanizëm të trupit, i cili ngre temperaturën e ujit të ftohtë, për të bërë “bilanc” temperaturën e trupit, për të konsumuar kaloritë e tepërta.

Për një gotë gjysmë litri ujë trupi duhet të ngrejë rreth 500 gramë ujë në temperaturën 0 gradë në  + 37 gradë Celsius. Për ta bërë këtë gjë, duhet të djegë 17.508 kalori ose 17,5 kcal. Kështu që një litër ujë i ftohtë djeg 35 kalori, dhe dy litra ujë, sa është e nevojshme në ditë për çdo njeri, duhen djegur 70 kalori.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...