Home Shëndetësi Uji me limon dhe dobitë e tij

Uji me limon dhe dobitë e tij

limoniUji  me limon ju ndihmon të pastroni sistemin, duke nxjerrë jashtë toksinat e tepërta nga trupi juaj në këtë mënyrë rrit funksionimin e enzimave, duke stimuluar përmirësimin e mëlçisë tuaj. Freskon frymën tuaj, ndihmon në lehtësimin e dhimbjes së dhëmbëve, përmirëson problemet me gingivat tuaja.  Limoni përmban fibra pektin, e cila ndihmon me ndjesinë e urisë. Ndjeshëm humbisni kilogramët nëse përdoni ujë dhe limon.

Lëngu i limonit e furnizon trupin tuaj me energji, duke ndihmuar ndjeshëm në tretjen e ushqimit, gjithashtu ndihmon në uljen e ankthit dhe depresionit. Edhe aroma e limonit ka një efekt qetësues në sistemin tuaj nervor.

lëng limonilimoni

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...