Home Modë & Estetikë Uji ngadalësonë plakjen e lëkurës

Uji ngadalësonë plakjen e lëkurës

Uji ngadalësonë plakjen e lëkurësNjë studim i ri ka treguar se uji rrit qarkullimin e gjakut në lëkurë. Përveç ujit përmenden edhe vitamina C dhe estrogjeni si faktorë të cilët pengojnë tharjen e lëkurës dhe ngadalësojnë plakjen e saj. Megjithatë ende nuk ekzistojnë fakte shkencore për ndikimin e këtyre dy të fundit.

Konsumimi adekuat i ujit është shum i rëndësishëm për shëndetin e përgjithshëm, ndërsa studimet e reja tregojnë pozitivitetin e ujit në ngadalësimin e paraqitjes së rrudhave.

Dihet se për shkak të dehidrimit, në lëkurë përforcohet paraqitja e rrudhave, ndërsa me konsumimin adekuat të ujit pengohet dehidrimi dhe në këtë mënyrë ngadalësohet shfaqja e rrudhave.

Lëkura mund të mrbohet nga rrudhat edhe duke përdorur faktorë mbrojtës gjatë daljes në diell, me mospirje të duhanit dhe me ushqim të shëndetshëm.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...