Home Këshilla të ndryshme Ulcera e gojës

Ulcera e gojës

Ulcera e gojës Ulcerat e gojës janë infeksion i cipës së brendshme të gojës i cili shkaktohet nga faktorë të jashtëm: siç është përdorimi i pasaktë i furçës së dhëmbëve, ngrënia e ushqimit të nxehtë, mospastrimi i protezave, si mungesa e vitaminës C, dhe B.

Bëjeni gargarë me lëngun e kamomilit në këtë mënyrë: një lugë nga lulet e kamomilit të thata i shton në një gotë ujë të vluar më parë dhe e lë të mbuluar për 15 min. Pastaj e filtron dhe bën gargarë. Këtë gjë e përsërit dy herë në ditë, apo sipas nevojës.

Por ilaçi më i mirë për shërimin e këtyre ulcerave të gojës është të bësh gargarë me kopër të përzierë me goglat e dushkut, në këtë mënyrë: merr dy lugë të vogla nga kopëri i bluar dhe një lugë të vogël nga goglat e dushkut të bluara, i zien dhe i përdor si gargarë, dy herë në ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje.

Në këtë rast bën dobi edhe pirja e uthullës së mollës dhe bërja gargarë me të.

Sigurisht që nëse shkaqet e këtyre ulcerave janë virale apo bakteriale, apo si pasojë e ndonjë sëmundje tjetër atëherë duhet të kurohet sëmundja tjetër dhe me shërimin e saj, shërohen edhe ulcerat e gojës.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...