Home Këshilla të ndryshme Urinoni shpesh kur emocionoheni ose frikësoheni? Do habiteni pse ndodh kjo

Urinoni shpesh kur emocionoheni ose frikësoheni? Do habiteni pse ndodh kjo

Sa herë ju ka ndodhur që përpara një provimi ose një ngjarjeje të rëndësishme t’ju kapin emocionet, aq sa ju duket sikur e gjithë bota ju shembet mbi krye dhe nuk arrini të kontrolloni veten?

Dikush kashon buzët, një tjetër han thonjtë ose lëviz duart e këmbët në mënyrë të pakontrolluar, por jo më rrallë ndodh që ta gjeni veten çdo 5 minuta në tualet.

Urinimi është një proces fiziologjik gjatë të cilit eleminohen toksinat dhe lëngjet e panevojshme nga trupi i njerit, por nëse urinoni më shpesh se ç’duhet, fajtorët për këtë janë ndryshimet hormonale. Kur jeni të emocionuar ose nervozë çlirohen sasi të larta të adrenalinës dhe noradrenalinës që ndikojnë në rritjen e rrjedhjes së gjakut në zemër.

Ky presion i ushtruar, njohur ndryshe me emrin presioni sistemik, ndikon në mënyrë të drejtpërdrejtë edhe në fshikëzën e urinës e cila kontraktohet. Si pasojë muskuli i jashtëm unazor ”shpërthen” duke nxjerrë jashtë gjithë urinën e prodhuar nga veshkat.

 

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...