Ushqimet e ndaluara gjatë shtatzënisë

Ushqimet e ndaluara gjatë shtatzënisëJu do të rrezikoni shëndetin tuaj dhe të foshnjës, nëse gjatë shtatzënisë konsumoni këto ushqime:

Sushi

Peshku i papërpunuara ka më shumë gjasa që të përmbajë baktere ose parazitë që mund të shkaktojnë vuajtje të rënda gastrointestinale. Sushi duhet të shmanget patjetër në qoftë se ju nuk doni të helmoheni nga ushqimi dhe të dëmtoni fëmijën tuaj.

Mëlçi

Ju nuk duhet të hani mëlçi, ose produkte të mëlçisë, të tilla si sallami i mëlçisë apo tru, ndërsa ju jeni shtatzënë. Mëlçia përmban nivele shumë të larta të Retinol, e cila është një lloj i vitaminës A. Nëse keni shumë nga forma Retinol e vitaminës A, këto nivele të larta mund të jenë të dëmshme për fëmijën tuaj të palindur.

Ushqim mensash

Gjatë 9 muajve të shtatzënisë ju duhet patjetër të shmangin ushqimet e mensave. Ju nuk e dini se sa kohë ushqime kanë qenë në frigorifer, ose nëse të gjithë përbërësit në një sallatë apo pjatë janë pasterizuar.

Caji herbal

Edhe pse kjo vjen si një surprizë për shumë njerëz, ju duhet të shmangni disa lloje të çajit. Njëri prej tyre është çaji herbal.

Djath i butë

Djathrat e butë mund të përmbajnë baktere Listeria që shkaktojnë një infeksion të quajtur Listerioza. Djathrat e butë përmbajnë shumë lagështi. Kjo do të thotë se ata mund të jetë një mjedis ideal për bakteret e dëmshme. Edhe pse infeksioni me listeria është e rrallë, është e rëndësishme të merren masa të veçanta në shtatzëni.