Home Ushqim Ushqimet e yndyrshme dhe gjeni që i përcakton ato

Ushqimet e yndyrshme dhe gjeni që i përcakton ato

Patatet e skuqura, salsiçet, salcat… disa njerëz thjesht e kanë një pasion për këto yndyra neutrale dhe ushqime me kalori të lartë, megjithëse përdorimi i tepruar i tyre paraqet pasoja të rënda për shëndetin.

Kjo është një “dashuri e lindur” në fakt, që është fshehur për fat të keq në ADN-në tonë.

Dhe, prandaj, është kaq e vështirë për t’iu përmbajtur. Me fjalë tjera, yndyra është një nga shijet bazë të perceptuara në shijen tonë që në lindje.

Edhe pse jo të gjithë mund të kenë mendim të njëjtë rreth gjithë kësaj teorie.

Një grup shkencëtarësh në Universitetin e Uashingtonit, në një studim të publikuar në “Journal of Lipid Research”, shpjegon se së bashku me fushat kryesore përgjegjëse për perceptimin shijeve si e ëmbla, e kripura, e hidhura etj., ka lindur edhe një fushë tjetër, që ka të bëjë me “të yndyrshmen”.

E pikërisht fjala është për gjenin e veçantë që gjendet në ADN-në tonë, CD36, që i përcakton shijet yndyrore.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...