Home Ushqim Ushqimet pa yndyr pengojn rikthimin e polipeve

Ushqimet pa yndyr pengojn rikthimin e polipeve

Ushqimi pa yndyra pengon rikthimin e polipeve Personat të cilët me anë të operacionit i kanë larguar polipet nga zorra e trashë mund ta zvogëlojnë rrezikun për rikthimin e tyre duke konsumuar ushqim të varfër me yndyra, ndërsa njëkohësisht të pasur me fibra ushqyese, pemë dhe perime.

Në studim kanë marrë pjesë më shumë se 1.000 participantë.

Edhe pse nuk dihet qartë principi i efektit pozitiv, është treguar se personat të cilët i qëndrojnë besnik këtij lloji të ushqimit, kanë për 30% më pak rrezik për përsëritjen e polipeve në krahasim me participantët tjerë, të cilët nuk kishin konsumuar këtë lloj ushqimi.

Polipet janë tumore beninje të cilat shtojnë rrezikun për zhvillimin e karcionmës së zorrës së trashë.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...